bip-JCD

 

De Jobs Cinema Day:

Innovatief en veelbelovend, de Jobs Cinema Day is een salon gewijd aan de beroepen van de cinema en audiovisuele sector. Het doel is ten eerste om beroepen en de opleidingen van de cinema beter te leren kennen. Ten tweede wilt men dat de jongeren( studenten een afgestudeerden uit filmscholen, …) met professionals uit de industrie ( producers, regisseur, casting directors en make-up artiesten) in contact te brengen. Ten derde is de Jobs Cinema Day  voor iedereen die meer te weten wilt komen over deze wereld of een carrière wilt uitbouwen in dit fascinerende gebied.

JCD_2015_3JCD_2015_2

 

 

 

 

 

 

De filmafspraak die u niet mag missen

Na het succes van de eerste Jobs Cinema Day die in 2015 georganiseerd werd in het BIP, besliste het FIFB om dit unieke evenement te herhalen. Deze nog ambitieuzere 3e editie zal plaatsvinden in de prestigieuze zaal van de Brusselse Beurs in het hart van de stad. Men zal nog meer stands en beroepen  ontdekken dan de voorgaande jaren (gaande van de meest klassieke tot de meest atypische beroepen).Daarbovenop zal men kunnen genieten van  nog meer getuigenissenfilmworkshops en ontmoetingen met professionals afkomstig van uit alle hoeken van België elders.

>> STANDS:

Aan de hand van een reeks stands biedt de Jobs Cinema Day u een reëel overzicht van de sector. Professionals uit de audiovisuele sector en uit de filmwereld, filmscholen, potentiële werkgevers (audiovisuele bedrijven, media, bioscoopuitbaters…), organisaties ter ondersteuning van projecten en andere actoren die jonge professionals op weg kunnen zetten zullen aanwezig zijn. Deze kunnen de jongeren helpen hun eerste stap zetten in de professionele wereld.

Onder de aanwezige STANDS: IAD, INSAS, SAE Brussels, FX BUBBLE, AJP, ILES ARTIST PROJECT, ECRAN TOTAL, JUMP IT, PLAYRIGHTS, WNM, MEDIARTE.BE, ESRA, UNION DES ARTISTES, SMART, CINEMA GALERIES, CINEMA AVENTURE, CINEKE, T-HEATER INTERIM, LUCA SCHOOL OF ARTS…

>> WORKSHOP EN ANIMATIES

Dankzij het FIFB kan je de hele dag aan de slag gaan tijdens de workhops: geluidseffecten, spelen met de camera, dubbing/voice over, filmrecensies schrijven, stunts, … Een unieke kans om diverse disciplines en technieken uit de filmwereld en de audiovisuele sector op één plaats van nabij te leren kennen.

  • Dubbing/voice over (Union des artistes) Inschrijvingen afgesloten (in het Frans)
  • Spelen met camera (Cours Florent)
  • Filmen met een smartphone (AJP) Inschrijvingen afgesloten– (in het Frans en Engels)
  • Filmrecensies schrijven (be) Inschrijvingen afgesloten– (in het Frans)
  • Stunts (Jump it).

>> FX SPECIAL EFFECTS MAITRE-AUTEL!

fx-bubbles_1331055529_n

Zin om de geheimen van FX make-up in films te ontdekken?

Opleidingscentrum FX Bubbles voorziet demonstraties,tentoonstellingen van verschillende creaties gaande van de klassiekste tot de indrukwekkendste model en uitleg over de verschillende technieken. Daarbovenop zal deze al uw vragen beantwoorden. Als herinnering zal je kunnen genieten van een selfie op de « martelstoel »… Een echte must!

 

>> SESSIES MET BEROEPSMATIGE INFORMATIE

Kaart van de audiovisuele sector en filmwereld in België  (in het Frans en Nederlands)


Mediarte.be
 zal een kaart met cijfermateriaal van de audiovisuele sector en de filmwereld in België voorstellen. Mediarte.be zal het hebben over de verschillende beroepen in de sector waar er momenteel een tekort aan is. Dit is een uitstekend gelegenheid voor het publiek om de belgische economische realiteit van deze ruime en diverse sector te ontdekken.

« Werken als kunstenaar »

Met Alexandre Pintiaux, gespecialiseerde advocaat en auteur van diverse publicaties. (in het Frans)

Tijdens deze sessie beantwoordt Alexandre Pintiaux uw vragen en bekijkt hij in detail de verschillende vormen van verloning voor artiesten, technici en scheppende kunstenaars. De werkloosheidswetgeving, het zelfstandigenstatuut, het kunstenaarsstatuut, de kleine vergoedingsregeling en de vzw zijn enkele van de aangekaarte thema’s.

>> INSPERATIESESSIE (in het Frans en Nederlands)

De hele dag lang zullen er professionals uit de filmwereld die erkend zijn binnen hun domein spreken over hun afgelegde traject en hun beroep. Deze persoonlijke verhalen zullen alle personen die geïntereseerd zijn in de filmwereld en die hun weg nog zoeken inspireren. De uitgenodigde professionals zullen concreet advies geven aan deelnemers die zich op hun beurt zullen kunnen laten horen en vragen zullen kunnen stellen. Via deze rijke en diverse succesverhalen kunt u verschillende beroepen ontdekken, gaande van de meest klassieke tot de meest atypische of onbekende uit de sector.

Onder de voorgestelde beroepen: geluidsingenieur, componist, filmcriticus, voice over, filmbureau, geluidsman…

De toegang tot de Jobs Cinema Day is gratis.

Datum : 22 november 2017
Uren : 10:00-17:30
Locatie : BIP, Rue Royale, 2/4 BE 1000 Brussel

Kom een kijkje nemen achter de schermen van deze boeiende wereld!


De inschrijvingen


Bereikbaar met het openbaar vervoer:

Tramhalte: Paleizen (Tram 92, 93)
Metrohalte: Centraal Station of Park (5 min lopen).


Geïnteresseerd in de Jobs Cinema Day ?
Mis dan niet de andere professioneel afspraak van de FIFB:

De Jobs Cinema Day volgt de Media Day met educatieve workshops over « De distributie en exploitatie van een film, » de tweede afspraak van de FIFB die op 22/11 ook in de BIP zal plaatsvinden.